Hvordan skal jeg komme igang med treningen?

2018 Sep 27, 2018

Jeg vet ikke hvor mange kilometer jeg har løpt for å holde vekten. Hvor mange kilo jeg har løftet. Eller hvor mange skritt jeg har gått.

For å være ærlig: Jeg har svettet og jogget (og bannet) meg gjennom store deler av 2000-tallet med ett eneste mål for øye: Å gå ned i vekt.

Riktignok ga time etter time mange gunstige resultater. Jeg kom i form. Jeg ble sterk. Jeg ble raskere. Målstreken rykket likevel aldri noe særlig nærmere. Hvis jeg klarte å gå ned noen kilo i løpet av en hard sesong, var det bare snakk om tid før jeg var tilbake på startstreken.

Alle som har lest boken Spis deg fri, kjenner anbefalingene til forfatter og doktor i nevropsykologi, Susan Peirce Thompson. Hun sier klart og tydelig: KUTT UT treningen hvis du ønsker å legge om kostholdet. Her støtter hun seg altså på moderne hjerneforskning, som slår fast at det er gunstig å begrense aktiviteter som kan tappe deg for viljestyrke når du skal gjøre endringer i livet ditt.

Det rådet fulgte jeg (velvillig!) da jeg selv la om til dette kostholdet høsten 2015. Det anbefaler jeg også alle som følger Spis deg fri-metoden til å gjøre.

Da lurer noen på: «Hva skal jeg gjøre når jeg er klar for å starte med treningen igjen?»

Det er et VELDIG godt spørsmål, som jeg har gjort meg mange tanker om. Trening, eller «aktivitet og bevegelse» som jeg foretrekker å kalle det, var temaet for dagens LIVE-sending. Den kan du se her:

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Hvis du er klar for å bevege deg igjen, bør du absolutt få med deg denne sendingen.

Kort oppsummert vil jeg gi deg tre råd for å øke aktivitetsnivået:

1. Følg lysten! Kjenn etter hva kroppen har LYST til å gjøre. Har du lyst til å løpe fort? Gjør det. Eller bare gå rolig? Gjør det.

2. Vær varsom! Start rolig. Husk at kroppen har gått gjennom radikale endringer, hvis du har gått ned mye i vekt. Tenk på deg selv som en «nybegynner» og ikke jag gamle rekorder. Dyrk tankesettet som en «nybegynner» trenger for å lykkes. Gjør det enkelt, vær ymdyk, tålmodig og snill mot deg selv.

3. Vær fleksibel! Følg med på hvordan økt aktivitet påvirker sult, cravings og tanker om mat. Dersom de fire klare linjene rundt mat og måltider begynner å skjelve fordi du beveger deg mer, vil jeg anbefale deg å trappe ned aktivitetsnivået igjen.

Alt dette – og MYE mer – snakker jeg om i dagens LIVE-sending, som du kan se på på Facebook-siden Spis deg fri. Har du spørsmål, tanker eller kommentarer om temaet? Jeg vil gjerne høre fra deg – legg igjen dine innspill i kommentarfeltet på LIVE-sendingen.

Husk også at du kan sende meg spørsmål hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til [email protected].

Vi sees!
Beste hilsen Irina

🎈Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 🎈